Gitaarstudio Harald Koll

6, 12 & 15 snarige gitaar

Gitaarlessen

Heb je tijdens de Coronalockdown een gitaar gekocht en wil je les, begin je net, speel je al wat langer maar wil je coaching, of meer leren, maak dan snel een afspraak voor een gratis proefles.

Elektrisch, Akoestisch, plectrum, fingerstyle met tabs of noten, beginner of gevorderde, er zijn nog wat plekken vrij.

X-missed

Na de succesvolle tryout op 2 November in Galerie ‘de Statenhoed’ Twello wordt het eindejaarsprogramma (is dat een woord? Nu wel ) X-missed iig op de volgende data gespeeld:

8 December Gasterij Hoeve de Linde Vaals (14: uur – 17:00 uur)
14 December Huisconcert Epe (20:00 uur)
15 December Artcafé SamSam Apeldoorn (16:00 uur)
21 December Play in Grote Kerk Epe (alleen kerstliedjes) (19:30 uur – 19:55 uur)
22 December Sommer Music Store Gorinchem (14:00 uur – 15:00 uur)

Muzikanten als Fay Lovsky, the Pogues of ELP bewijzen dat kerstmuziek ook leuk kan zijn!

X-missed, een verzameling van de minder vaak gedraaide kerstliedjes, uit de pophoek, bekend en minder bekend, aangevuld met muziek uit de pop en rock hoek, van muzikanten die ons inmiddels zijn ontvallen. En aangezien de Top 2000 aller tijden inmiddels ook al een eindejaarstraditie is worden er ook een aantal nummers uit die lijst gespeeld. Op het programma staan, naast kerstliedjes van bv. The Pogues, Emerson Lake & Palmer en Jona Lewie, ook nummers van bv. De Beatles, Queen, Pink Floyd en Leonard Cohen.

Uitgevoerd door Harald Koll op 6, 12 en 15-snarige akoestische gitaren, met de fingerstyle techniek zoals we die kennen van bv. Harry Sacksioni, Chet Atkins, en Tommy Emmanuel.

Een nieuw jaar!

En dan vergeet ik mijn nieuwjaarsgroet hier neer te zetten. Bij deze dan nog de beste wensen! En wie als voornemen heeft eindelijk eens gitaar te leren spelen, of gewoon zijn gitaarspel wat verder wil ontwikkelen, is van harte welkom voor een proefles.

Meer informatie staat hier: http://www.gitaarspel.nl/gitaarles/

Opnames en last minutes

Vrijdag 29 Juni speel ik solo, op het Lust Foodtruckfestival in Winterswijk, een last minute aanvraag. Ik speel daar vanaf 18:45.

Op Donderdag maken we live-opnames met het Boomtown Jazz Quartet. We spelen dan vanaf 20:30 in Artcaf√© Sam Sam in Apeldoorn. We nemen audio op 16 sporen op, en er wordt video gefilmd. De bedoeling is om er een goede promotievideo van samen te stellen. Hier al wat voorproefjes van verschillende repetities. De setlijst is gevarieerd, met veel klassiekers uit de 70er jaren jazzrock, en ook twee eigen nummers. Eentje al een jaar of 25 oud, het andere misschien net 25 dagen…

 

Gedichten en jazz

In het verleden heb ik vaker opgetreden met bevriend dichter Ton Hettema. Het waren ge√Įmproviseerde optredens, waarbij hij een gedicht voorlas, en ik daarop inspeelde met een stuk muziek. Soms ge√Įmproviseerd, soms een bestaand stuk. Hij zocht daar dan weer een gedicht bij. Het stuk Dirge for Avalon is √©√©n van de composities die uit dat project voortkwam.

6 Mei ben ik gevraagd om dichteres/schrijver/kunstenares Marion Bloem te begeleiden in Salon 1813. Wat er precies gaat gebeuren is voor mij ook nog een verassing. Misschien zie ik jullie daar!

Ondertussen is Peter Schrooders, de nieuwe bassist van het Boomtown Jazz Quartet, goed ingespeeld, en zijn we bezig met een paar geweldige nieuwe nummers voor ons repertoire. We spelen op 28 Juni in SamSam in Apeldoorn, een optreden dat we goed willen opnemen, voor promotiedoeleinden. Als je van jazzrock en jazz houdt zien we je graag daar!

Een nieuw jaar!

In Februari speel ik weer eens op de gitaarbeurs in Groesbeek. Ik zal er dan ook een workshop geven, waarin o.a. open string runs aan de orde komen. Die gebruik ik bv. in Knuckle Sandwich

Het eerste optreden van het jaar is op 14 januari, in het bluescafé in Apeldoorn, met het Boomtown Jazz Quartet. We spelen met Marco Onstenk op drums, aangezien Tom Gruijters nog herstellende is van een operatie. Aanvang 16:00 uur. Entree gratis.

Boomtown Jazz Quartet, live op Serious Request Apeldoorn 2017

Een nieuwe CD! Ja! nee!

Niet echt… lang niet iedereen heeft nog een CD speler. Nee, een LP, dat is modern! Of nog hipster, een cassetebandje! Been there, done that. Eerlijk gezegd weet ik niet eens meer precies welke stukken er op die cassette stonden…

De LP is terug, (dat kan ik qua artwork wel waarderen overigens), de compact cassette is terug (waarom!?)… hoog tijd voor een nieuwe revival!

Afbeeldingsresultaat voor wasrol

Maar, om het eenvoudig te houden, en om de nieuwe website te vieren heb ik een aantal oude opnames verzameld tot een kleine ‘CD’ met eigen werk, en wat klassieke stukken.

Gratis, en met laagste prijsgarantie te beluisteren en te downloaden! Echt waar!

Luisteren, downloaden (mp3 formaat), meer weten? Ga naar

6,12 & 15 string Guitar

Enjoy!

Nieuwe site

Hoog tijd voor een nieuwe site die ook op mobieltjes en tablets te bekijken is. Stay posted!
oranjepark

©2017 Harald Koll